Verwerkingsvoorschriften

FOTOBEHANG AANBRENGEN OP DE WAND

Eigenschappen vliesbehang:

 

 - Rechte aanzet
  

 - Lijm op de muur aanbrengen
  

 - Uitstekende kleurechtheid
  

 - Licht afwasbaar

 

Verwerkingsvoorschrift van vliesbehang

Ons fotobehang / schilderijbehang wordt digitaal geprint op 1e klas vliesbehang met de beste eigenschappen:

  - het bevat geen milieu- gezondheidsbelastende materialen
  - het behang is biologisch afbreekbaar;

  - het is met een zachte vochtige doek afneembaar;
  - het is aanzienlijk sterker dan normaal papierbehang;
  - het is later eenvoudig verwijderbaar.


Het behanglijm smeer je op de muur, dus niet het behang.

Vliesbehang is zeer eenvoudig aan te brengen. Alle muren dienen behangklaar opgeleverd te zijn. Je smeert de wand in met plaksel voor vliesbehang. Vervolgens breng je (het niet-ingesmeerde) behang aan op de muur.
In de verpakking met behang van DecoBehang.nl tref je volgende aan:

 • De Rol(len) fotobehang, deze zijn genummerd;
 • De gebruikershandleiding voor het aanbrengen van het behang met een aantal praktische tips;
 • Eventueel accessoires, indien deze zijn meebesteld.

DecoBehang.nl kan de volgende accessoires leveren:

 • Een professionele behangaandrukker;
 • Een behang aandrukrol;
 • Behang afbreekmes;
 • Speciaal behanglijm voor vliesbehang;
 • Een behang-roller;
 • Een praktische behangschaar;

Belangrijk: voordat je het vliesbehang gaat aanbrengen:

 • Wij raden je aan om het fotobehang 24 uur te laten acclimatiseren in het vertrek waar het behang aangebracht moet worden. Dit om een eventuele krimp van het behang te voorkomen. De beste temperatuur om te behangen is tussen de 18 en 25 ºC en een luchtvochtigheid van ongeveer 40% - 65%. De oppervlakte van een muur dient schoon, droog en behangklaar te zijn. Belangrijk: Zorg dat tijden en direct na het behangen geen tocht (trek) in de kamer aanwezig is.  

EEN TAPPENPLAN VOOR HET AANBRENGEN VAN FOTOBEHANG:

Stap 1: Voorbereiding

Schakel (indien van toepassing) de elektragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit, verwijder de frames en plak deze af met behang tape. Verwijder -indien aanwezig- het oude behang. Zorg dat de muur goed glad is door spijkers en oneffenheden te verwijderen en gaatjes te vullen met een allesvuller. Laat het vulmiddel goed drogen en schuur het glad. Dek de grond af met bijvoorbeeld karton, doeken of een afdekzeil. Zet een stevige trap klaar om het behang over de hele muur goed aan te kunnen brengen.

Let op! Als je muren gestuct zijn, gebruik dan een voorstrijkmiddel zodat de behanglijm niet direct in de muur wordt gezogen en hierdoor het behang niet plakt. Verdeel het voorstrijkmiddel goed en laat het een nachtje drogen. Als voorstrijkmiddel kun je verdund behangplaksel gebruiken.


Stap 2: Uitpakken en uitrollen

Snij voorzichtig de doos met behang open en haal de rollen uit de verpakking. Verwijder de beschermende verpakking. Rol het behang uit en controleer of het behang op volgorde ligt. (Onderaan het behang of op de achterkant staan nummers.)


Stap 3: Loodlijn

Om het behang loodrecht te krijgen dien je eerst met potlood een loodrechte lijn op de muur te trekken. Let op dat je een dunne, zachte lijn plaatst omdat de lijn anders door het behang heen zou kunnen schijnen. Gebruik een lange waterpas om de lijn te plaatsen. De positie van de streep bepaal je door de breedte van de behangbaan op de muur af te meten. 


Stap 4: Behanglijm

Behanglijm dien je aan te maken volgens de gebruikers handleiding op de lijmverpakking. Bij vliesbehang smeer je de muur iets ruimer dan een behangbaan in met behangplaksel. Gebruik een kwast voor behanplaksel of een behang geschikte roller om het behangplaksel aan te brengen. 


Stap 5: Behangen en snijden

Werk van boven naar beneden. Plaats de baan recht langs de loodlijn. Het recht aanbrengen is erg belangrijk want de volgende banen sluiten hierop aan. Duw met een behangaandrukker of een aandrukspatel het behang goed tegen de muur. In eventuele hoeken dien je het behang extra aan te drukken zodat je een vouwlijn krijgt. Als je het behang iets terugtrekt dan kan je langs de vouwlijn het behang eenvoudig wegknippen met een behangschaar. Je kan behang ook wegsnijden. Druk dan de behangaandrukker stevig in de hoek en snij met een scherp mes het overige behang weg. Snij stopcontacten eenvoudig uit door het behang bij stopcontacten stevig aan te drukken en het middenstuk weg te snijden.

Herhaal deze stap totdat alle behangbanen zijn aangebracht.


Stap 6: Afwerken

Pak een behang aandrukrol en druk de luchtbellen onder het behang vandaan. Rol naar de zijkant zodat lucht weg kan. Gebruik een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat. Knip en snij overtollig behang weg. Controleer alle randen en naden of deze goed plakken. Monteer de ombouw van de stopcontacten en schakelaars en zet de stroom er weer op.

Tips:

 • Moet je behangen rondom een raam of een ander obstakel? Plak de banen er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd het daarna stukje voor stukje langs het kozijn af. Snij dus niet in één keer de hele baan op maat.
 • Een grote luchtbel dien je lek te prikken met een speld en vervolgens kan je de lucht wegvegen. Kleine luchtbellen verdwijnen bij het opdrogen.
 • Om behang sneller te laten drogen zet je de verwarming hoger of zet je de ramen open.
 • Verwijder overtollig lijm met een droge of vochtige doek.
 • Gebruik een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat.
 • Zorg voor scherpe vouwen bij hoeken zodat het wegknippen van overtollig behang eenvoudig en recht gaat.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vliesbehang met de mooiste prints op (bijna) elk formaat snel leverbaar.
In onze webshop voor Dessin behang, Design behang, Prentbehang, Fotobehang en Schilderijbehang zult u soms een beperkt aantal formaten behang vinden.
Al ons vliesbehang met print is leverbaar in vrijwel elk gewenst formaat, tot op de centimeter precies!
Staat het door u gewenste formaat er niet bij? Informeer dan even via het > Contactformulier naar de mogelijkheden.

Nieuw: Wandbanners met een Schilderij van Vermeer, Van Gogh, Mondriaan, Rembrandt enz. Sinds kort leveren wij ook "wandbanners" (1 strook van 120 cm. breedte en kamerhoog) met prachtige details van bekende meesterwerken.
Zoals van  schilderijen van Vermeer, van Gogh, Monet, Renoir, Manet, Mondriaan, H.W. Mesdag, Rembrandt enz. enz.  

Betaalmogelijkheden:

© 2011 - 2020 DecoBehang.nl : Voor het mooiste behang en 100% duurzaam. DecoBehang is natuurlijk Eco Behang | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel